acebook

Orechovszky Ilona

amatőr festőművész

Naplemente
Nagycenki templom
Ikva patak
Sopron régen
Brennbergi táj
Margaréta

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm Kedves Látogatóimat!

Orechovszky Ilona vagyok. 1944 november 5-én születtem egy Sopron melletti kis faluban, Fertőbozon. Német ajkú Édesanyától, igazi "vagány" pesti Édesapától a 3 lány közül én voltam a második. Egyszerű falusi életünket a háború utáni időszak csak nehezítette. Édesanyám a földeken dolgozott egész nap, Édesapám gyári munkás volt. Mindkét szülőmtől a szorgalmat, kitartást, a munka szeretetét láttam és tanultam.

Művészi "vénámat" a családi történetek alapján Édesapám bátyjától örökölhettem, benne nagy tehetség rejlett. Kisiskolásként kezdtem el festegetni, csak saját örömömre. Tanítóim felfigyeltek a rajzaimra és ösztönözték szüleimet, hogy járassanak művészeti iskolába. 1956 után azonban szinte lehetetlen lett volna, hogy a kis vidéki leány Budapestre menjen tanulni, ezt sem anyagilag, sem érzelmileg nem viselte volna jól a család. Így aztán Sopronban tanultam tovább, majd a technikum elvégzése után a SOFA igazgatóságán dolgoztam titkárnőként, egészen a nyugdíjazásomig. Házasság, 2 gyermek, majd válás - ez következett a felnőtt életemben. Erre az időszakra fiókba került az ecset és a festék, több, mint 40 évre! Igaz, a művészet nem maradt ki teljesen az életemből, sokat hímeztem kalocsai és matyó mintákkal.

Gyermekeim noszogatására kezdtem el ismét festegetni, túl a 60-on. Pár aktív év után némi kihagyás következett. Pár éve ismét hatalmába kerített az alkotásvágy. Mivel soha nem tanultam festészetet, a mai napig hobbinak tekintem a festést. Amatőr képeimmel eddig legfőképp a családomat örvendeztettem meg. Képeim spontán ötlet alapján, vagy valamilyen inspiráció következtében születnek. Néha egy-két nap alatt elkészül a mű, néha hetekig tart, mire összeáll a szín és forma művészi világa. Honlapomon örömmel mutatom be a kedves Látogatóknak a Galériámat, remélve hogy a képek nézegetése élményt és kikapcsolódást nyújt. Fogadják olyan szeretettel, amilyen szívvel és lélekkel megalkottam őket!

Megtekintve: 3789 alkalommal

Legújabb festmények: Orechovszky Ilona

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Festmények

 • Hattyú
  Hattyú A festmény a Fertő tavon kecsesen tollászkodó hattyút…
 • Meghitt téli táj
  Meghitt téli táj A festményen bemutatott táj megidézi szívünkben a meghitt…
 • Tűztorony
  Tűztorony Részlet az egykori Sopron városi életéről, középpontban leghíresebb…

Hozzászólások

Legújabbak

 • Búzavirág +

  Búzavirág A mező virágai vázába gyűjtve, a természet szépségét és egyszerűségét idézik. Bővebben...
 • Erdei kis falu +

  Erdei kis falu Puha hópaplan födi már a tájat, naplemente színei járják át az égboltot, s a faházikók Bővebben...
 • Pünkösd +

  Pünkösd A Pünkösdi rózsák és a lila trombitavirágok színkombinációi előcsalogatják szívünkben a tavaszi hangulatot. Bővebben...
 • Hófödte ház +

  Hófödte ház A festmény a meleg otthon hangulatát idézi a hideg téli tájban. Bővebben...
 • 1

A festmények megvásárolhatók

További részletekért kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Kapcsolat